Wat als het op sportief en sociaal/familiaal vlak al helemaal goed zit met je handbalclub? Je hebt een mooi sportaanbod en de club voelt voor de leden aan als thuiskomen. Dan zet je in op communicatie en transparantie, meent voorzitter Jeroen Buyck. De sleutel tot een (h)echte community. En om dit doel te verwezenlijken nam Knack handbalteam Roeselare Twizzit onder de arm. Zoals ze bij Barcelona zeggen, ‘we zijn meer dan een club’.

Meer dan enkel het sportieve

Familiaal. Zo zou Jeroen als voorzitter van Knack handbalteam Roeselare zijn club omschrijven. Wij zijn een warme club waar het niet stopt bij het sportieve luik. Integendeel, het sociale aspect is even belangrijk. Zo willen we een thuiskomen zijn voor onze leden, hebben we een sociale cel die problemen detecteert en oplost, zijn we toegankelijk voor nieuwe leden door bijvoorbeeld niet duur te zijn, ... Sport is de kortste weg naar integratie, en daar dragen we met onze club bewust aan bij.

Communicatie en transparantie

Naast het familiale en het sociale aspect, werken we de laatste jaren aan de communicatie en transparantie. Vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat dat zaken zijn die wij moeten doen als club. Leden willen op de hoogte blijven en zich betrokken voelen. Het vormt de sleutel tot een (h)echte community.

Een online ledenplatform waar alles samengevoegd is

In lijn daarmee vonden we dat we wel een online ledenplatform konden gebruiken waar alles samengevoegd is. We hebben toen wat onderzoek gedaan en verschillende ledenadministratie platformen in de weegschaal gelegd en vergeleken. Naar ons gevoel stak Twizzit er toen bovenuit. De eerste contacten waren heel vlot en het bood de ondersteuning die onze club nodig had. We besloten om Twizzit aan te schaffen.

Eén woord: betere opvolging

Ondertussen zijn we ruim drie jaar klant bij Twizzit en als we het resultaat in één woord zouden moeten samenvatten, dan is het wel ‘betere opvolging’. Vooral op vlak van communicatie en organisatie. Het in één keer al je leden kunnen bereiken via communicatie in Twizzit. De centrale ledenadministratie, waardoor je op één plaats alle leden kan beheren. De website, om ook externen te informeren. En nog meer dan we vooraf aan dachten zoals aanwezigheidslijsten, het opvolgen van trainers, en misschien nog het meest van al: de inschrijvingsformulieren module. Voor een kamp of een verkoopactie zoals onze spaghettiavond bijvoorbeeld is deze tool cruciaal om de inschrijvingen vlot te regelen, betalingen (automatisch) op te volgen, de nodige personen te informeren via notificaties, … Voor ons is dat een heel belangrijke tool.

Opnieuw thuiskomen

Knack handbalteam Roeselare heeft alles in huis om er een knallend seizoen van te maken. En daar kijkt voorzitter Jeroen alvast sterk naar uit. We snakken ernaar om alles terug te kunnen opnemen in september, vertelt hij. Dat alles gewoon weer zijn gangetje gaat, zoals leden en sympathisanten die blijven plakken na de match ... Opnieuw thuiskomen!

Kort samengevat
  • Knack handbalteam Roeselare is meer dan een club. Sport is de kortste weg naar integratie, vertelt voorzitter Jeroen, en daar dragen we met onze club bewust aan bij.
  • Om hun communicatie en transparantie te verbeteren ging de handbalclub op zoek naar een online ledenplatform waar alles samengevoegd is: Twizzit.
  • Het resultaat? Betere opvolging van de communicatie en ledenadministratie én automatisatie van aanwezigheidslijsten, inschrijvingen & verkopen, ...
  • Next? Er een knallend seizoen van maken!