Quick facts

 • Een volleybalclub voor iedereen, van jeugd tot volwassenen
 • Sinds 2018: een fusie van herenclub Evo D'hondt Ename & damesclub Forza Oudenaarde
 • Meer dan 300 leden: de grootste club in Zuid-Oost Vlaanderen
 • Competitief van de preminiemen tot de volwassen reeksen
 • Dames A-team in eerste divisie & heren A-team in eerste nationale

We zijn sterk gegroeid op 20 jaar tijd, vertelt voorzitter Jo Vande Casteele van D’hondt Volley Oudenaarde. Een sterke jeugdwerking, top prestaties van ons herenteam en een fusie met ons damesteam. Inderdaad, we zijn sterk gegroeid. Dankzij Twizzit hebben we onze groei goed kunnen opvangen.  

Jeugdwerking met een grote letter

Bij D'hondt Volley Oudenaarde schrijven ze jeugdwerking met een grote letter. We willen vooral vertrekken vanuit onze talentvolle jeugd, om die te laten doorgroeien naar onze A-ploeg, vertelt voorzitter Jo. Daarom leggen we sterk de focus op de jeugdwerking en hebben we ploegen actief in alle jeugdreeksen. We willen hen de juiste spirit, visie en waarden meegeven om te groeien. Daarbij krijgt iedereen speelkansen. Dat is een van onze belangrijkste clubregels. Het is dus niet zo dat we altijd met hetzelfde ploegje van de beters spelers spelen. Integendeel, iedereen krijgt de kans om in competitie te spelen, ongeacht met hoeveel we zijn. Verder hebben we ook een gedragscode in onze club en daarbij vinden we respect heel belangrijk. Respect voor alle personen die bij de club betrokken zijn, voor materiaal en voor ieders sportieve kwaliteiten.

Sterk gegroeid

Vandaag omvat D’hondt Volley zowel dames als heren, een vrij grote club met meer dan 300 leden. Maar dat is redelijk recent. Drie jaar geleden, op vraag van de damesploeg, fusioneerde de damesclub met de herenclub. Waarom? Om de sterke jeugdwerking van de heren ook bij de dames door te voeren. Vandaag werpt dit al sterk zijn vruchten af. Zo speelt het dames A-team in eerste divisie en het heren A-team promoveert naar eerste nationale. We zijn sterk gegroeid op die 20 jaar en dat is dankzij onze goed gestructureerde jeugdwerking. Meer dan de helft van de A-ploeg zijn jeugdspelers van vroeger, en dat is heel zelden in de volleywereld.

Het pijnpunt dat boven kwam drijven

Groeien is één ding. Maar die bijhouden is nog iets anders. Na de fusie met de dames, merkten we heel snel dat de communicatie heel belangrijk werd. Als kleine club kun je al snel iets communiceren, dat gaat vrij snel. Maar nu we groter werden, was dat het eerste pijnpunt dat boven kwam drijven. Onze IT man is dan op zoek gegaan naar een oplossing en op aanraden van enkele voetbalclubs stelde hij Twizzit voor. Toen we hoorden wat Twizzit allemaal kon, hebben we meteen ingetekend met het bestuur. Het is ondertussen ons derde seizoen en het spijt ons nog geen seconde!

Communicatie op punt

Zoals ik al zei, was de communicatie heel belangrijk geworden voor onze club. Hierbij heeft de Twizzit app een cruciale rol in gespeeld, vooral dan om leden te bereiken. Via hun smartphone kunnen ze heel snel reageren of ze al dan niet aanwezig zullen zijn op een training, eenvoudig een berichtje naar de trainer sturen of wijzigingen i.v.m. de zaal of het uur raadplegen. Inderdaad, je hebt ook wel Whatsapp. Maar via de app weten je leden meteen dat het volleybal gelinkt is en kunnen ze de informatie ook veel gemakkelijker terugvinden. In Whatsapp gaat de informatie vaak verloren. Verder kan ik in Twizzit vlot bepaalde groepen selecteren en een mailtje sturen. Het is heel eenvoudig om met je communicatie de correcte personen te bereiken. En dat is nog belangrijker in deze coronatijden.

Twizzit is en blijft een openbaring voor ons, zeker op vlak van communicatie. Dat was een pijnpunt toen we fusioneerden met de damesclub. Dankzij twizzit is dat heel goed opgevangen geweest.”

Het mosselfestijn

Voor lidmaatschappen, extra-sportieve activiteiten en ook voor het organiseren van evenementen. De inschrijfmodule kunnen we niet missen. Zo hadden we onlangs ons jaarlijks mosselfestijn dat we voor het eerst (door de coronamaatregelen) via afhaal deden. Het was een gigantisch succes. 1011 gerechten verkochten we! Dat is zelfs meer dan we tijdens een normale editie zonder afhaal verkopen. Onze grootste fundraising ooit. De volledige organisatie (van bestellingen, betalingen tot afhaal) verliep via Twizzit. Dat is zeer vlot verlopen.

Drukke agenda

Tot slot zijn we ook fan van de agenda module. We liegen niet, want van maandag tot zondag staat die volledig vol, in normale tijden natuurlijk. Via de agenda weet je ook meteen wie waar traint en kun je de nodige personen snel terugvinden. Kortom: van communicatie tot agenda tot inschrijvingen en betalingen, Twizzit is een totaalpakket.

Jong geleerd is oud gedaan

20 jaar geleden startte ik in de club als jeugdtrainer. Na twee seizoenen rolde ik in het bestuur. En ondertussen ben ik aan mijn 8ste seizoen als voorzitter bezig. We hebben een heel goed bestuur. En momenteel hebben we samen één doel voor ogen. Wat we bereikt hebben met onze herenploeg, ook met onze dames presteren. De heren spelen nu al bijna 9 jaar op een rij ofwel de finale ofwel winnen ze. Het is altijd wel iets en dat in alle niveaus. Dat willen we ook met onze dames waarmaken. En zoals ik al zei, dat start vanuit de jeugdwerking. Jong geleerd is oud gedaan!

Key takeaways

 • D’hondt Volley Oudenaarde schrijft jeugdwerking met een grote letter: meer dan de helft van de A-ploeg zijn jeugdspelers van vroeger.
 • Iedereen krijgt speelkansen, ongeacht met hoeveel we zijn.
 • Naarmate de club groeide, werd de communicatie cruciaal. Dankzij Twizzit hebben we dat goed kunnen opvangen.
 • Via de Twizzit app kunnen we leden via hun smartphone overal en altijd bereiken.
 • De organisatie van ons mosselfestijn verliep volledig via Twizzit: een groot succes!
 • Ons toekomstdoel? Wat we bereikt hebben met onze herenploeg, ook met onze dames presteren.