De Bredense Bruinvissen vzw is een zwemclub die staat voor progressie. Op vlak van hun aanbod doen ze dat door vooruit te denken en nieuwe technieken aan boord te nemen. Zo waren ze één van de eerste in de regio om met een nieuwe leerlijn voor kinderen (starten met rugslag i.p.v. schoolslag) te starten. Op vlak van management kozen ze voor digitalisatie. Het stukje vrije tijd dat je terugverdient door automatisatie is van groot belang, beweert voorzitter Hans.

Voor ieder wat wils

De Bredense Bruinvissen is een recreatieve zwemclub voor jong en oud met een competitief kantje. Vanaf de leeftijd van 4,5 jaar kan je lessen volgen van watergewenning tot zwemschool. Je kan kiezen om ofwel recreatief te zwemmen, om competitie te zwemmen of om je voor te bereiden om redder te worden. Verder bieden ze ook nog aquafitness en lange afstand zwemmen aan voor triatleten. Voor iedereen wat wils dus! Om al deze lessen aan te kunnen bieden rekenen we op een team van trainers en vrijwilligers, voegt voorzitter Hans toe. We zijn hen erg dankbaar dat zij hun vrije tijd toewijden aan het leren zwemmen van kinderen.

We denken constant vooruit

Een waarde waar we veel belang aan hechten met onze zwemclub is progressie, vertelt Hans. We denken vooruit en zijn constant op zoek naar nieuwe technieken om zaken beter te doen. Zo waren we één van de eerste in onze regio om met een nieuwe leerlijn voor kinderen te starten. Daarbij starten we met het aanleren van de rugslag i.p.v. de schoolslag, omdat schoolslag te moeilijk is voor heel wat kinderen om mee te beginnen. Verder hebben we ook twee reddervoorbereidingen toegevoegd aan ons aanbod, een cursus reddend zwemmen en voorbereiding redder. We denken echt constant vooruit om ons aanbod steeds beter te maken, zegt Hans.

Van papier naar deels online naar …

Niet alleen voor ons aanbod maar ook voor onze interne werking denken we vooruit. In het begin werkten we met papieren inschrijvingen. Nadien kozen we voor inschrijvingen via onze website met online betalingen. Maar om een database te kunnen bijhouden, moesten we alles nadien nog eens in een Excel-formulier kopiëren met heel wat fouten tot gevolg. Dat werkte niet. Daarom ging ik op zoek via het internet naar een goed CRM programma voor sportclubs.

Een alles-in-1-oplossing

We kozen voor Twizzit omwille van de verscheidenheid aan modules. Bijgevolg kunnen we er heel wat zaken in onderbrengen, zowel op administratief als op communicatief vlak. Zo lopen onze inschrijvingen nu volledig automatisch via Twizzit, waardoor de kans op fouten miniem is. Het bijhouden van ons aanwezigheidsregister zit ook in Twizzit. We gebruiken dit voornamelijk voor de veiligheid. Wanneer er brand of chloordampen zouden zijn, weten we meteen bij een evacuatie wie er allemaal aanwezig was. Ook zaken zoals onze interne communicatie en onze nieuwsbrieven beheren we in Twizzit. Heel wat taken dus die we hebben kunnen automatiseren dankzij Twizzit, vertelt Hans. En het stukje vrije tijd dat je terugverdient door automatisatie is van groot belang!

Zwemmen moet leuk zijn

Wat de toekomst betreft, blijven we vooruit kijken. We blijven alert voor nieuwe technieken en blijven inzetten op een kwalitatief en innovatief aanbod. Zo hopen we een gewaarde vestiging te zijn om redders voor te bereiden voor hun reddersopleiding. Verder hebben we nog verschillende leuke activiteiten waar we naar uitkijken zoals onze eigen interclub wedstrijd of onze Fun Cup voor groot en klein. De Bredense Bruinvissen houden het plezant, want zwemmen moet leuk zijn, eindigt Hans!