Quick facts

  • Beveren Lions is dé plek om de klassieker onder de Amerikaanse sporten te beoefenen.

  • Van een pattattenveld in de jaren 70 naar één van de betere baseball accommodaties in België.

  • Een kweekvijver van (jong) talent: van 4-jarige peanuts tot dames/heren in alle leeftijdscategorieën.

  • Voor de fun of competitief op hoog niveau.

Beveren Lions has it all together.

De Beverse Baseball en Softball Vereniging, Beveren Lions, has it all together. Een top accommodatie (lees moderne sportvelden, sportkantine en kleedkamers) om de sporters optimaal te ondersteunen. Ervaren coaches om een professionele begeleiding bij de spelers te garanderen. En tot slot, Twizzit voor de administratieve vereenvoudiging. Indeed, Beveren Lions, has it all together. Jo Van der Herten vertelt ons meer.

De papa blijft plakken

Mijn zoon kwam van de sportklassen thuis en zei me, papa ik wil baseball gaan doen. Hij had via de sportklassen op school de sport leren kennen en had het te pakken. Toen er een club in onze gemeente bleek te zijn, ging de bal aan het rollen. Zowel voor mijn zoon als voor mezelf, vertelt Jo. Ik ben nogal sociaal geëngageerd en de club is heel familiaal. Zo rolde ik al heel snel in een bestuursfunctie.

Echt familiaal

Zoals ik al zei, Beveren Lions is echt familiaal. De jovialiteit, het kameraadschap, no stress. Het is een totaalbeleving. Op het veld geven de gasten zich altijd de volle 100 procent. Achter hen staat een team vrijwilligers die zich dagelijks inzet om alles in goede banen te leiden. Vrijwilligers inderdaad, we hebben geen betaalde trainers of zo. Van bestuur, coaches, kantinemedewerkers tot onderhoudsploeg: alles draait op vrijwilligers. We hebben een vaste kern vrijwilligers, maar ook de ouders van onze spelers en de spelers van het eerste team helpen als vrijwilligers mee. Verder is iedereen heel betrokken en bijeenkomsten organiseren doen we heel graag. Zo hebben we jaarlijks de familiedag waar een BBQ een vaste waarde is en ook het bedrijventornooi is een traditie.

We investeren volop in opleidingen

Ondertussen is mijn zoon beginnen werken en ben ik blijven plakken. Dat hoor je wel vaker zeker? Ik ben ondertussen zelf scheidsrechter geworden via verschillende opleidingen binnen en buiten de club. En dat is ook iets waar Beveren Lions sterk op inzet. Opleiden van trainers, coaches en de omkadering die het op hun beurt overbrengen op de spelers. Zo kunnen we de sporters zo professioneel mogelijk begeleiden. Daarom investeren we volop in opleidingen via de Vlaamse Trainersschool VTS.

De gekende Excel en Word documenten

De accommodatie en het team zaten goed, maar op vlak van administratie was er ruimte voor verbetering. Toen ik via Dynamo Project (van de Vlaamse sportfederatie) Twizzit leerde kennen, werkten we nog met de gekende Excel en Word documenten. We probeerden daar zo wat alles in te proppen. Daarnaast was onze website niet professioneel. Ik heb toen redelijk snel een proefabonnement genomen om met Twizzit wat te experimenteren. Al vrij snel had ik door, dit is wat we ontbreken. Ondertussen zijn we al een 6-tal jaar een tevreden klant.

Administratieve vereenvoudiging

Wat Twizzit voor ons betekent? Allereerst: administratieve vereenvoudiging. Dat is een belangrijk mantra en dat heeft zich toch wel doorgezet sinds we het platform hebben geïmplementeerd. Daarnaast staat alle clubdata nu centraal. Die data kan door de juiste personen op verschillende niveaus eenvoudig geconsulteerd worden. Tot slot is ook onze website opgebouwd in Twizzit. Onze admins kunnen die zelf regelmatig updaten. Kortom, alles is gemakkelijker geworden omdat alles onder eenzelfde noemer zit.

Echt het gevoel dat we meebouwen aan Twizzit

Vanaf we erin stapten, hebben we al altijd het gevoel gehad dat er naar ons wordt geluisterd. Onze suggesties worden au sérieux genomen en er wordt mee gewerkt. Zo hebben we echt het gevoel dat we meebouwen aan Twizzit. Niet alleen op vlak van suggesties, maar ook wanneer iets niet duidelijk is of wanneer we iets niet vinden, wordt er op een constructieve manier samengewerkt. En dat is zeker een dikke pluim voor Twizzit.

Twizzit komt er altijd als completer geheel uit

Ondertussen zijn er al heel wat verschillende platformen op de markt en ik krijg regelmatig reclame. Af en toe probeer ik eens te vergelijken, maar Twizzit komt er altijd als completer geheel uit. Het is hét totaalpakket. Het is niet alleen de ledendatabase, maar ook het samenstellen van teams of werkgroepen, een aparte agenda per groep, de inschrijvingsmodule, een clubshop met online betalingen, etc.

We kijken hoopvol naar 2021

We zijn een zomersport en onze competities beginnen half april en lopen tot eind september. Door corona, hebben we dus weinig competities kunnen spelen in 2020. Maar we blijven niet stil zitten en kijken hoopvol naar 2021. We willen als club verder (het ledental) uitbreiden. Daarbij is een goede structuur van de club cruciaal. Meer nog, het is de fundering. Daarom gaan we in 2021 verder investeren in opleidingen voor ons team en werken we op bestuursniveau aan de onderbouw van de club. Zo kunnen we onze sporters optimaal en professioneel blijven ondersteunen op het veld en daarrond. That’s our goal.

Key takeaways

  • Beveren Lions is echt familiaal. De jovialiteit, het kameraadschap, no stress. Het is een totaalbeleving.

  • Investeert volop in opleidingen om de sporters professioneel te begeleiden.

  • Vroeger: de gekende Excel / Word documenten en geen professionele website.

  • Vandaag: administratieve vereenvoudiging, gecentraliseerde clubdata en eenvoudig websitebeheer. Twizzit is hét totaalpakket.

  • We hebben echt het gevoel dat we meebouwen aan het platform: er wordt naar onze suggesties geluisterd.