Quick club facts 

  • Vier partners in en rond Oostende: Filou Oostende, KBGO, KBOB en G-Sporters /Dukes on Wheels
  • Samen één grote basketfamilie: Basket@Sea
  • Een mix van jeugd, senioren en rolstoelbasketbal
  • Mikt op: een zo groot mogelijk aanbod & basket voor iedereen toegankelijk maken

Een ploegsport gebaseerde software, dat zochten we.

Johan Dedrie heeft meer dan 30 jaar ervaring in de basketbalwereld. Als speler, coach, ex-nationaal scheidsrechter, verantwoordelijke Youth Officials Basketbal Vlaanderen, oprichter van een scheidsrechtersacademie, … Ook ten huize Dedrie speelt iedereen van het gezin basket. Als bestuurslid van Basket@Sea weet Johan dus als geen ander wat zo’n basketvereniging nodig heeft.

Samen zijn we sterker

Samen zijn we sterker. Onder dit motto is de basketvereniging Basket@Sea in het Oostendse opgericht, inclusief o.a. BC Oostende die al jaren top speelt zowel op Belgisch als Europees vlak. Met de samenwerking mikken we op een zo breed mogelijk spectrum, vertelt Johan. Samen kunnen we een groter aanbod aanbieden aan de jeugd op alle niveaus, zowel recreatief als competitief én doorstroming faciliteren. Door de hervorming kunnen we ook betere coaches aantrekken, een professionelere aanpak garanderen, zijn we financieel sterker, kunnen we aan meer tornooien in het buitenland deelnemen, etc. Samen zijn we echt wel sterker.

Onze sterren

Basket@Sea wil zo veel mogelijk mensen bereiken, ongeacht welke beperkingen. Zo hebben ook rolstoelbasketbal en G-sporters een plekje in onze vereniging. En niet zomaar eentje volgens Johan. Het zijn onze sterren, onze special talents noemen we ze. Ze zijn speciaal voor ons.

Een ploegsport gebaseerde software, dat misten we

Toen elk Excelbestand de finale versie leek te zijn, bestanden verloren gingen en leden in de communicatie vaak vergeten werden, kozen we voor automatisatie. We kozen voor een softwarebedrijf waar iemand van onze club contacten had, maar al snel bleek dat niet de juiste keuze. Het platform was te robuust, werkte traag, leden weigerden ermee te werken en het platform was niet op maat van een sportclub. Dat laatste was het grootste nadeel. Een ploegsport gebaseerde software, dat misten we.

Tools op ploegsport gebaseerd

We betaalden een prijs voor iets wat we amper gebruikten. Dat was niet correct, dus ik ging online op zoek naar een alternatief, gaat Johan verder. Toevallig kwam ik op Twizzit.com terecht. De modules waren anders dan gewone softwarepakketten en wat me meteen opviel was hun expertise in ploegsporten. Twizzit biedt allerlei tools aan die op ploegsport gebaseerd zijn, dat sprak me sterk aan. Ik vroeg een testversie aan en de overstap was snel gemaakt.

Iets wat in andere software niet bestaat

We zijn erg fan van de evaluatiemodule en de grafische voorstelling in Twizzit, wat super interessant is voor een sportclub. Je kan heel eenvoudig de evolutie van een sporter van begin tot eind de carrière grafisch in kaart brengen. Iets wat in andere software niet bestaat. Verder kun je via de chatmodule eenvoudig binnen je club communiceren. Zelfs als een e-mail niet toekomt, kun je het bericht in de chat terugvinden. Ook nieuwsberichten, de agenda, vergoedingen, aanwezigheden zijn van cruciaal belang in onze vereniging. Daarnaast weten we dat onze data veilig zit, dat telt natuurlijk ook mee. Het zijn allemaal voordelen waardoor we voor Twizzit gekozen hebben.

Populairder bij onze leden dan de voorganger

Twizzit is ook populairder bij onze leden dan de voorganger. Het wordt veel meer gebruikt. Leden zijn sneller geneigd om informatie zelf in het systeem op te zoeken en dat komt vooral door de applicatie. Het systeem is heel logisch en handig in gebruik. Vroeger belden leden mij op voor informatie, nu zoeken ze het zelf.

Zo veel mogelijk mensen aanzetten tot basketbal

Voor de toekomst mikken we verder op een zo groot mogelijke structuur. We hebben momenteel een 300-tal jeugdspelers, wat al sterk is. Daar willen we verder op inzetten. Daarnaast willen we ook onze kampioenploeg verder voorzien van de nodige talenten. Daarbovenop kijken we uit naar een verdere samenwerking met andere ploegen om samen zo veel mogelijk mensen aan te zetten tot basketbal.

Key takeaways

  • Basket@Sea mikt breed: een groot jeugdaanbod op alle niveaus, zowel recreatief als competitief én doorstroming faciliteren.
  • Ook rolstoelbasketbal en G-Sporters hebben een plekje in onze vereniging. Het zijn onze special talents.
  • Wat ons opviel bij Twizzit is hun expertise in en tools voor ploegsporten. De evaluatiemodule bijvoorbeeld is onmisbaar voor sportclubs om de vooruitgang van hun sporters in kaart te brengen.
  • Twizzit is populairder bij onze leden dan de voorganger. Het is eenvoudiger en het wordt veel meer gebruikt.
  • De toekomst: verdere samenwerkingen stimuleren om samen zo veel mogelijk mensen aan te zetten tot basketbal.