One team! Da’s de slogan van de spelers bij BJM-GEMBAS KNESSELARE. En dat mag je heel letterlijk nemen. De club vormt één groot team waarbij niemand uitgesloten wordt op basis van niveau, geslacht, … Zo zijn meisjes even belangrijk als jongens (iets wat tegen alle verwachtingen in nog steeds niet overal het geval is - voor meer info verwijzen we door naar dit artikel van Sport Vlaanderen) en heeft de club de ambitie om, zowel met de dames A als de Heren A, een vaste waarde in de landelijke reeksen te worden. Een vooruitstrevende club als je het ons vraagt!

Zoveel mogelijk kinderen de kans geven om basketbal te spelen

BJM-GEMBAS KNESSELARE is een ambitieuze basketbalclub in het Meetjesland, ontstaan uit een fusie van de clubs BBC Gembas (Knesselare) en BJM Maldegem. Hun missie? In de regio zoveel mogelijk kinderen de kans geven om basketbal te spelen op eigen niveau in competitie. Daarbij is iedereen welkom ongeacht talent, afkomst of geslacht, vertelt secretaris Joerik. Zo bieden we voor meisjes een volledig aanbod aan vanaf de leeftijd U8 tot en met de seniors. Bijgevolg hoeven meisjes op 14-jarige leeftijd de club niet te verlaten, iets wat bij andere clubs vaak wel het geval is.

Weinig ledenuitval

De basketclub uit Knesselare is een familiale club met trouwe leden en sympathisanten. Zo hebben we heel weinig ledenuitval, beweert Joerik. Dat komt door onze correcte en kwalitatieve aanpak. Een gelijkwaardige aanpak voor jongens en meisjes, een kwalitatieve jeugdopleiding door gediplomeerde coaches én democratische prijzen t.o.v. andere gelijkaardige clubs. Daar zijn we erg trots op.

Pure chaos

Naast kwaliteit en ons volwaardig aanbod, scoren we nu ook op vlak van administratie en communicatie. Sinds we met Twizzit werken, zijn taken zoals planningen opmaken, inschrijvingen beheren, ploegindelingen maken, lidgelden opvolgen of sponsorcontracten opstellen in een mum van tijd geklaard. Daarnaast zien we ook op vlak van communicatie een groot verschil met vroeger. In Twizzit is het heel eenvoudig om snel heel veel mensen te bereiken met 1 chatbericht of nieuwsbericht, bijvoorbeeld bij last minute wijzigingen. Vroeger had iedere ploeg één of meerdere aparte Whatsapp- of Messengergroepjes waarin los van elkaar gecommuniceerd werd. Bijgevolg stond de telefoon van onze sportief verantwoordelijke nooit stil en was het onmogelijk om alles goed te kunnen opvolgen. Pure chaos!

Digitalisatie is vandaag de dag echt onmisbaar

Sinds Twizzit gaat zowel de administratie als de communicatie veel vlotter want alles zit op 1 overzichtelijke plaats bijeen. Dankzij de automatisatie van taken (zoals groepsindelingen maken, inschrijvingsformulieren of facturen opstellen) werken we bovendien erg tijdbesparend. Digitalisatie is vandaag de dag echt onmisbaar. Tot slot is Twizzit heel gebruiksvriendelijk voor iedereen in de club, van de spelers tot de admins.

We create our future today

We create our future today. Dat is onze slogan, eindigt Joerik. Zo bouwen we iedere dag samen met het bestuur, onze coaches en onze spelers verder aan de toekomst van BJM-GEMBAS KNESSELARE. Daarbij is onze toekomstambitie om te blijven inzetten op een nog betere en kwalitatievere jeugdopleiding met eigen gediplomeerde coaches uit de club én om een vaste waarde in de landelijke reeksen te worden, zowel met de dames A als met de heren A. Daar gaan we voor!