Voer simulaties uit en bekijk in één oogopslag hoeveel gefactureerd zal worden. Bovendien kan je simulaties gebruiken om verschillen te berekenen tussen verschillende modellen en tarieven.

Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Open de module "facturatie".
  2. Klik op het gewenste register. Indien je slechts één register toevoegde, wordt dit automatisch geopend.
  3. Selecteer de tab "genereer meerdere facturen".
  4. Kies het gewenste model.
  5. Klik op de knop "simuleer/genereer facturen".
  6. Kies "maak een nieuwe simulatie aan" of selecteer een eerder gemaakte simulatie uit de tabel.
  7. Selecteer voor een nieuwe simulatie de opties en maak de simulatie aan.
  8. Bekijk het resultaat.
  9. Indien je deze facturen wenst aan te maken, klik dan op de groene knop "genereer facturen".
  10. Vul vervolgens het woord APPROVE in, in de daarvoor voorziene tekstbalk.
  11. Klik op de groene knop "bevestigen".
  12. Wil je deze documenten verzenden? Selecteer ze dan in het register, klik op "acties" en vervolgens op "verzenden".

Gebruik deze functionaliteit ook om het effect van prijswijzigingen te bekijken. Zo kan je nagaan hoeveel euro je in totaal extra zal ontvangen bij een prijswijziging en dergelijke.

Tijdens typische facturatiemaanden (bv. einde van het seizoen) kan de wachtrij voor de simulaties oplopen waardoor je simulatie langer duurt dan normaal. Het pop-up venster geeft je positie in de wachtrij aan.

We raden aan de simulatie op te starten en het tabblad open te laten staan tot de simulatie klaar is. Intussen kun je zonder probleem in een ander tabblad verder werken.