Cresco Cybersecurity en Twizzit hebben de handen in elkaar geslagen in naam van de sport. Samen zorgden ze ervoor dat de gegevens van alle sportclubs die bij Twizzit aangesloten zijn, tot op het hoogste niveau beveiligd zijn. Twizzit safety? Check!

Safety check, in naam van de sport

Bij Twizzit hechten we veel belang aan de beveiliging van gegevens, vertelt Philippe De Vos (zaakvoerder bij Twizzit). Dagelijks zijn we er mee bezig. Toch is het geen overbodige luxe om regelmatig een extra controle in te lassen om de kwaliteit van onze beveiliging te kunnen bevestigen. In lijn daarmee hebben we een security audit laten uitvoeren. Daarvoor deden we een beroep op Cresco Cybersecurity, eveneens nauw betrokken bij de sport als partner van Belgium Rugby. Zo zorgden we er samen voor dat de gegevens van de sportclubs tot op het hoogste niveau veilig zitten.

Sportclubs, jullie kunnen op jullie twee oren slapen

Het resultaat? De Twizzit audit bleek positief! Het was heel duidelijk dat Twizzit actief met cybersecurity bezig is, vertelt Youssef Bey, één van de zaakvoerders van Cresco Cybersecurity. De gegevens van de sportclubs zijn sterk beveiligd, dat hebben we samen kunnen bevestigen na het uitvoeren van een volledige security audit bij Twizzit. En daar zijn we trots op. Sportclubs, jullie kunnen op jullie twee oren slapen!

Over Cresco Cybersecurity

Check your cyber attitude. Zo luidt het motto van de start-up Cresco Cybersecurity. Bij deze Brusselse onderneming staat systemen hacken op hun dagelijkse planning. Maar dan wel op een ethische manier én met het doel om die kennis in te zetten voor een goed doel. Onze missie? Computersystemen zo waterdicht mogelijk maken! Zo willen we echte hackers geen schijn van kans geven en komaf maken met cyberaanvallen. En dat is echt nodig, want vandaag zijn cyberaanvallen de sterkste technologische bedreiging voor de wereldeconomie.

Zoals echte hackers

Hoe we te werk gaan? Zoals echte hackers. En zelfs nog veel breder, vertelt Youssef. We weten hoe deze hackers denken en kunnen zo de bedreiging het best nabootsen. Concreet beginnen we onze testen in black box, dat wil zeggen dat we niets weten over het bedrijf. We kijken wat we allemaal online kunnen terugvinden. Vervolgens gaan we met allerlei tools scans uitvoeren die screenen op kwetsbaarheden. Aan de hand van die scans gaan onze ethische hackers handmatig proberen binnendringen in de systemen van het bedrijf in kwestie. Bij kwetsbaarheden kijken we hoe ver we geraken om de reële impact ervan te meten. Tot slot gaan we de opgedane kennis bundelen in een audit report en de systemen van de klant gaan beveiligen.

Youssefs tips om hackers slim af te zijn

  • Test de online infrastructuur van je bedrijf om cyberaanvallen te vermijden en train/sensibiliseer je medewerkers. Zo kun je een veilig ecosysteem creëren voor je bedrijf, je werknemers, je klanten, …
  • Een klassieker, maar toch van grote waarde: kies voor unieke sterke wachtwoorden. Geen inspiratie? Gebruik een wachtwoordmanager tool die sterke en moeilijk te voorspellen wachtwoorden genereert.